Søk i denne bloggen

fredag 11. november 2011

Potethjerter


En morsom og annerledes måte å servere potetene på er å lage en tykk potetmos og steke den i vaffeljernet! Så at det ble gjort på belgisk TV for noen uker siden og syntes det var ganske genialt. Gode ble de også siden de fikk en sprø skorpe utenpå og myk mos inni. Ungene elsket det naturligvis, og ikke nevnte de noe om urtene jeg hadde blandet i!

Til ca 6 vaffelplater:
1 kg poteter
2 eggeplommer
1 ss smør
Ca 1 dl matfløte
1 ts salt
Nykvernet pepper
Ferske urter som rosmarin, timian og persille.

Potetene skrelles og skjæres i biter med lik størrelse. Da er alle bitene ferdig kokt samtidig. Når potetene er  kokt helles kokevannet av, og potetene dampes noen minutter. Ta bort fra varmen. Mos potetene sammen med smør og fløte. Finhakk ferske urter og bland i sammen med salt og pepper. Bland til slutt i eggeplommene. Hvis potetmosen fremdeles er for hard kan man ha i litt mer fløte eller melk. Den skal forøvrig være litt tykkere enn vanlig.


Legg en klatt potetmos i hvert hjerte i jernet, og press godt ned. Stekes på høyeste temperatur i noen minutter. Bruk en spade for å ta potethjertene av jernet, de er litt skjørere enn vanlige vafler.

Disse kan serveres til alt som passer med potetmos eller pommes frites, og gjør stor stas i alle typer selskap. Vi hadde tunfiskgryte sammen med potethjertene i dag, og det ble en knallgod middag.4 kommentarer:

 1. LUUURT! det skal jeg jammen teste!

  SvarSlett
  Svar
  1. :-) Litt rart i begynnelsen, men bare kjempegodt når man begynner å spise!

   Slett
 2. oj! Så artig! Dette vil jeg prøve! Potetmos er jo ekstra godt når den er stekt!

  SvarSlett