Søk i denne bloggen

søndag 27. november 2011

Adventsmuffins som smaker gløgg

Første søndag i advent og fargen lilla står i høysetet. Vi skal prøve å kose oss samtidig som det er veldig mye som skal ordnes før jul. Huset her hjemme står på hodet og det eneste lilla jeg har fått på bordet til nå er disse muffinsene. Men så er det slik jeg skaffer meg ekstra energi til julestria: ved å koble ut alt rot og mas, og ta meg til til å bake fine muffins :-)


Smaken i muffinsene er inspirert av en oppskrift på hjemmelaget gløgg (som kommer i løpet av adventstiden). Har brukt gode, varme krydder i røren sammen med rosiner og mandler. Nyt adventstiden og bak muffins selv om vi har mye annet å gjøre!!

Til 12 store muffins:
2 egg
1,5 dl sukker
75 g smør
2,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
1/4 ts malt nellik
knivsodd malt muskat
saften av 1 sitron
håndfull rosiner
håndfull grovhakkede mandler

Topping:
200 g hvit sjokolade
2 dl kremfløte
noen dråper vaniljeekstrakt (eller essens)
farge

Man må begynne med kremen for den skal stå kaldt over natten eller minst 6 timer. Grovhakk sjokoladen. Varm fløten til rett under kokepunktet og hell over sjokoladen. Rør til all sjokoladen er løst opp. Ha i vanilje. Sett på et kjølig sted i minst 6 timer. Hvis man ikke har tid eller anledning til å lage denne kremen kan man bruke vanlig ostekremtopping eller melisglasur.


Til muffinsene bør man sette rosinene i vann i 1-2 timer før de brukes. Mandlene skåldes ved å legge dem i kokende vann i noen minutter. Deretter skylles de i kaldt vann og skallet glir lett av.Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og ha i eggedosisen. Ha i mel, bakepulver og krydder og rør i. Ha til slutt i sitronsaft, rosiner og mandler. Fyll muffinsformer opp 3/4 og stek i forvarmet ovn på 175 grader i ca 15 min. Avkjøl på rist før man har topping på.

Toppingen skal piskes opp før den sprøytes på, men før det kan den godt farges. Bruk lillafarge eller bland rød og blå til fargen er mørkelilla. Pisk kremen stiv, men pass på å ikke overpiske. Det går fort. Pynt muffinsene med lilla topping og gullstrø!

1 kommentar: