Søk i denne bloggen

tirsdag 15. november 2011

Chips av rødbeter

Rødbeter er en grønnsak jeg ønsker å bruke mer, men leter litt etter gode oppskrifter og kombinasjoner. Å lage chips av rødbetene er en veldig god måte å servere grønnsaken på. Det søte i rødbetene kommer mer frem samtidig som det syrlige finnes i ettersmaken. Salt og pepper gir god kontrast.Rødbetechips er perfekt tilbehør til vintermiddagene. De er ypperlige både til svineribben eller til svinesteiken. De som liker rødkål til pinnekjøttet (hvis det er andre enn mine foreldre????) liker nok også rødbetechips til. Også annen julemat som medisterkaker eller -pølser passer godt sammen med rødbetechips. Chipsen er også perfekt tilbehør til viltmiddagen.

Beregn ca 1/2 rødbete pr person. Grønnsaken skrelles og skives på jern eller med ostehøvel. Jo tynnere skiver jo lettere å få sprø chips. Bruk enten en frityrgryte eller ca 1 cm nøytral olje i en stekepanne (jeg brukte solsikkeolje). Tørk skivene på kjøkkenpapir. Når oljen er varm haes skiver av rødbeter i. Ikke ha i for mange av gangen, chipsen må lages i flere omganger. Friter til oljen på en måte klarner rundt skivene eller tar av litt på "boblingen" (2-4 minutter avhengig av tykkelsen). Chipsen må ikke begynne å mørkne på fargen i olje, da svir de. Legg ferdige chips på kjøkkenpapir for å renne av oljen, og man merker at fargen mørkner noe.
For å holde chipsen sprø bør den ligge på papir lengst mulig. Før servering haes papir i en stor bolle og haes chipsen i. Strø på salt og pepper og rist chipsen i bollen for å fordele til alle flakene. Gjør det gjerne i flere omganger.

Forsmak på julemiddagen: medisterkaker, kålrabistapp, poteter, rødkål og chips av rødbeter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar