Søk i denne bloggen

søndag 13. november 2011

Sigarer med cognackrem

Pappa elsker sigarer og Cognac. Han er også veldig glad i kaker og dessert. Så i stedet for å kjøpe vanlige sigarer eller Cognac til farsdagen lagde jeg sigarer og fylte dem med cognackrem. Stor suksess, og disse skal gjentas til jul!


Oppskriften har jeg funnet på internett, og der var også en video av hvordan de lages. De snakker flamsk, men ganske informativt hvordan det gjøres selv om man ikke skulle forstå hva man sier. http://www.vt4.be/videos/brugse-kletskoppen

Kakene heter "kletskoppen" på flamsk fordi de er like blanke og skinnende som en isse uten hår... perfekt på farsdag, da!!

Til 10-12 sigarer:
25 g mykt smør
100 g brunt sukker
25 g mandelmel
50 g hvetemel
knivsodd salt
knivsodd kanel
vann

Bland alle ingrediensene utenom vann i en bolle. Ha i et par spiseskjeer vann om gangen, det er ikke så mye som skal til. Spe på med litt og litt vann til deigen har konsistens som romtemperert sjokoladepålegg.Bruk et antisklibelegg i bakeplaten eller smør platen godt. Legg 4-6 spiseskjeer med røre utover platen og stryk dem flate og i sirkel. De skal være bare noen millimeter tykk, og være like tykk over alt.Stekes i forvarmet ovn på 160 grader med varmluft eller 175 uten. Stekes i 6-7 minutter til deigen bobler over  hele kaken. Ta ut av ovnen og la stå ca 1 minutt slik at kakene kan jobbes med. Bruk en stor, tynn stekespade for å fjerne kakene fra platen og rull dem forsiktig rundt enden på en tresleiv. Eventuelt kan man legge kakene over en flaske eller kopp/liten skål som står opp ned. Når kakene er kalde er de sprø og holder formen.

Rett før servering fylles kakene med krem. Bruker man Cognac i kremen bruker man ca 1 spiseskje pr desiliter kremfløte. Ha også litt sukker i kremen. Ha både Cognac og sukker i før man begynner å piske. Sprøyt pisket krem inn i sigarene fra begge sider med en kakesprøyte.

Gratulerer med dagen, pappa (som absolutt ikke er en "kletskop")!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar