Til prinsessens 5 års-dag måtte det bli ekte, sukkersøte, rosarosa jordbærmuffins. Tvillingbroren fikk sjørøvermuffins (se forrige innlegg), og med masse folk på besøk var det naturlig å lage to forskjellige. Gøy :-)
Til 25 muffins:
100 g romtemperert smør
2,5 dl sukker
2 store egg, romtempererte
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
2 dl hakkede jordbær (friske eller halvtinte)
Rør sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og melk og rør til en jevn røre. Ha i jordbærene til slutt og bland forsiktig. Ha i muffinsformer, og stek på 180 grader i ca 15 min. Avkjøl på rist.
Jeg lagde to typer glasur i tillegg til pynten på toppen.
Grønn melisglasur:
Ca 3 dl melis blandes med noen spiseskjeer vann og noen dråper grønn konditorfarge. Juster med melis til passe tykkelse slik at den kan smøres utover muffinsene.
| Denne ble helt tilfeldig formet som et hjerte under stekingen. |
Rosa ostesmørkrem:
150 g romtemperert margarin blandes med 4 dl melis. Pisk godt til en luftig krem. Ha i 150 g kremost naturell og noen dråper rød konditorfarge, og pisk til en jevn, luftig og rosa krem. Ha i sprøytepose og sprøyt en fin topp. Jeg brukte en Wilton tipp 1M og roterte hele sprøyteposen 1 gang 360 grader. Pynt på toppen med jordbærsnop eller marsipankroner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar