Søk i denne bloggen

søndag 6. november 2011

JordbærmuffinsTil prinsessens 5 års-dag måtte det bli ekte, sukkersøte, rosarosa jordbærmuffins. Tvillingbroren fikk sjørøvermuffins (se forrige innlegg), og med masse folk på besøk var det naturlig å lage to forskjellige. Gøy :-)

Til 25 muffins:
100 g romtemperert smør
2,5 dl sukker
2 store egg, romtempererte
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
2 dl hakkede jordbær (friske eller halvtinte)

Rør sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og melk og rør til en jevn røre. Ha i jordbærene til slutt og bland forsiktig. Ha i muffinsformer, og stek på 180 grader i ca 15 min. Avkjøl på rist.

Jeg lagde to typer glasur i tillegg til pynten på toppen.

Grønn melisglasur:
Ca 3 dl melis blandes med noen spiseskjeer vann og noen dråper grønn konditorfarge. Juster med melis til passe tykkelse slik at den kan smøres utover muffinsene.

Denne ble helt tilfeldig formet som et hjerte under stekingen.

Rosa ostesmørkrem:
150 g romtemperert margarin blandes med 4 dl melis. Pisk godt til en luftig krem. Ha i 150 g kremost naturell og noen dråper rød konditorfarge, og pisk til en jevn, luftig og rosa krem. Ha i sprøytepose og sprøyt en fin topp. Jeg brukte en Wilton tipp 1M og roterte hele sprøyteposen 1 gang 360 grader. Pynt på toppen med jordbærsnop eller marsipankroner.


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar