Søk i denne bloggen

onsdag 25. desember 2013

Sjokoladepudding med vaniljesaus

Ingenting er bedre en ekte hjemmelagde sjokoladedesserter. Dette er oppskriften på en tradisjonell, god sjokoladepudding med mye smak. Den skal serveres med deilig hjemmelaget vaniljesaus. Dette er en klassisk dessert som kan serveres gjennom hele året, men jeg synes den passer ekstra godt i julehøytiden.

Sjokoladepudding
Oppskriften er funnet på bloggen Gry's kjøkkenskriverier. Jeg lagde dobbel porsjon.

8 dl helmelk
6 ss sukker
2 ts vaniljesukker
4 ss Maizenamel
100 g mørk sjokolade

Bland melk med sukker, vaniljesukker og Maizenamel. Kok opp på middels varme under omrøring. Ta bort fra varmen når det koker. Grovhakk sjokoladen og ha den i melken. Rør godt til all sjokoladen har smeltet. Hell sjokoladepuddingen i en stor skål eller i porsjonsformer, og avkjøl minst 4 timer, gjerne over natten. La sjokoladepuddingen stå i romtemperatur ca 1 time før servering.

Jeg brukte en fin form og ville hvelve puddingen over på fat. Det gitt ikke. Anbefaler at man bruker en vanlig glasskål og serverer fra den. Eventuelt kan man bruke silikonformer. Man kan også lage en sjokoladepudding basert på gelatin i stedet for Maizenamel. Den tror jeg er enklere å få ut av formen.

Vaniljesaus
Oppskrift funnet i Ingrid Espelid Hovigs rutete kokebok.

1/2 vaniljestang
2 dl fløte
2 eggeplommer
3 ss sukker


Skjær vaniljestangen på langs og skrap utav frøene med en knivspiss. Ha både frø og stang i fløten. Kok opp fløten, ta bort fra varmen og la trekke i 15 min. Pisk sammen eggeplommer og sukker. Hell fløten i en tynn stråle over eggene mens man rører hele tiden. Ha fløten tilbake på middels varme og varm langsomt opp under omrøring til sausen tykner. Den skal ikke koke! Avkjøl vaniljesausen før servering.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar