Søk i denne bloggen

torsdag 31. mai 2012

Jeg vil bli Årets Hjemmekokk 2012Foto: Studio M Monica JohansenSiste uken har det blitt mye den samme maten jeg har fokusert på. Jeg er nemlig så heldig at jeg får delta i konkurransen om å bli Årets Hjemmekokk 2012. Jeg er plukket ut til å være med i regionsfinalen for Vestlandet som går av stabelen lørdag under Jærdagen 2012. Jeg meldte meg på ved å sende inn hva jeg kunne tenke meg å lage av ytrefilet av svin som hovedrett, og av epler som dessert. De innsendte bidragene ble vurdert av en fagjury og 4 stk deltar i hver regionsfinale. Mariann Straume som skriver bloggen MariannMat er allerede vinner av finalen for Østlandet. De to siste regionsfinalene avholdes nå i juni/juli.

Jeg er først og fremst utrolig glad for å få være med. Dette blir en stor opplevelse med arrangementer både fredag før og lørdag etter konkurransen. Konkurranseinstinktet er naturligvis på plass, og jeg er med for å vinne, men er allikevel strålende fornøyd bare ved å få lov til å delta.

Hovedretten er mye lik den jeg skriver om i dette innlegget: 


Hovedretten jeg skal lage er ytrefilet av svin fylt med blåmuggost og surret i bacon, servert med bakte rotgrønnsaker og rødvinsaus. Til dessert lager jeg epler i bur fylt med nøtter og tørket frukt og servert med en zabaglionesaus med portvin. Både hovedrett og dessert skal lages fra bunnnen av til 4 personer på 70 minutter. Man kan lese mer om konkurransen og organisasjonen Hjemmekokkene her: http://hjemmekokkene.no/

Oppskrift på epler i bur: 

Jeg har øvet og prøvet siste uken, og tror nå at jeg har den perfekte fremgangsmåte og mengde av alle ingredienser. Så nå pakkes det, og tenkes det, og organiseres det (og blogges litt), og fra i morgen av skal jeg bare kose meg!!

Jeg har også hatt fotograf hjemme hos meg som har tatt noen flotte bilder. Så nå skal bloggen oppdateres. Det gleder jeg meg til å begynne på neste uke. Oppskrift på disse gode ostesmørbrødene kommer også...Foto: Studio M Monica Johansen


Foto: Studio M Monica Johansen
4 kommentarer:

  1. Så utrolig kjekt for deg Katrine :-) Kos deg masse, og lykke til! Jeg skal heie på deg!!!

    SvarSlett
  2. Så utrolig spennende!! Jeg heier på deg!! :D :D
    Klem, ,og lykke til!!!

    SvarSlett