Søk i denne bloggen

mandag 9. april 2012

Pasta med pesto


Etter en lang påskeferie er hverdagen allerede over oss. Håper alle har fått litt fri og rekreasjon, og samlet litt D-vitamin i solen! Jeg har tilbragt mesteparten av fritiden i kjøkkenet, og virkelig storkost meg med både baking og middagslaging til masse mennesker. Det er min rekreasjon!

Når nå den hektiske hverdagen er over oss igjen er det greit å ha forte og kjappe middagsplaner klare. Pasta med pesto er en enkel rett og middagen står på bordet innen en halv time. Og da lager du pestoen selv også. Pesto på glass kan ikke måle seg med hjemmelaget, og det er ikke mye arbeid med det.

 Til 4 personer:
400 g fullkornspasta
40 g ristede pinjekjerner*
1 potte fersk basilikum
1 fedd hvitløk
ca 1 dl extra virgin olivenolje
salt og pepper
100 g parmesanost
200 g kokt skinke, f eks. påleggskinke eller smårettskinke

For å lage pestoen kjøres først pinjekjerner, basilikumblader og hvitløk i kjøkkenmaskinen til kjernene er finmalte. La maskinen kjøre på sakte fart og hell i olje i en tynn stråle. Tilpass olje etter ønsket tykkelse. Den kan godt være litt tynn, for den tykner når den står litt. Smak til med ca ½ ts salt og litt svart pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Ha godt med salt og olje i kokevannet. Hell av kokevannet når pastaen er kokt. Bland godt med pesto. Vend så i revet parmesan, og bland til slutt i kokt skinke. Server gjerne med ekstra pesto og parmesan ved siden av så kan man selv smakssette egen tallerken.

Fersk pesto holder seg i kjøleskap i minst en uke.

* Hvis pinjekjernene ikke er ristede kan de enkelt ristes i en tørr stekepanne i ca 5-10 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar