Søk i denne bloggen

tirsdag 17. april 2012

Vulkankake


På en helt vanlig hverdag ble det sjokoladekake til dessert. Ganske så populært. Ganske så godt. Fløyelsmyk, nystekt sjokoladekake med bringebær og hvit sjokoladesaus. Nydelig kombinasjon. Heller ikke dumt med hakket sjokolade og salt krokan "som tilbehør". Litt synd jeg lagde så lite, men egentlig veldig bra. Dette var mer enn nok til en glupsk familie på fem.

Brukte to minikakeformer med opphøyd bunn i midten. I stedet kan man også bruke 1 stor. Dette trenger man:

40 g romtemperert smør
50 g sukker
1 romtemperert egg
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker eller -ekstrakt
3 ss crème fraîche
100 g smeltet mørk sjokolade (70 %)
ca 100 g bringebær
75 g hvit sjokolade

Smelt mørk sjokolade forsiktig i mikrobølgeovn eller over vannbad. La avkjøle litt. Smør og sukker røres hvitt. Ha i egget og pisk til alt er godt blandet og har fått en luftig konsistens. Ha i mel, salt, natron og vanilje, og rør inn. Ha til slutt i crème fraîche og smeltet, mørk sjokolade og bland til jevn røre.

Smør formen godt, og strø litt potetmel på innsiden av kakeformen. Jeg la litt knust krokan helt i bunn, for at det skulle se ut som steiner på vulkanfjellet (oppskrift på hjemmelaget krokan kommer om ikke så lenge). Fordel røren i formen(e), men ikke fyll helt opp. Kaken trenger plass til å heve seg.


Stek kakene i forvarmet ovn på 180 grader i 15-20 min. Bruker man én større form må kaken stekes 30-40 min. Avkjøl på rist. Ta kakene ut av formene når litt avkjølt, og la avkjøle helt.

I mens kan man lage lava av bringebær og hvit sjokolade. Bringebær finmoses med en stavmikser. Ha gjerne litt sukker i og en ts tykk balsamicokrem. Ha de moste bærene gjennom en sil for å fjerne frøene. Smelt hvit sjokolade forsiktig i mikrobølgeovn eller over vannbad. Rør sammen smeltet sjokolade og moste bær.

Når kaken er helt avkjølt kan man ha på kremen som bør være lunken. Fyll opp i krateret med saus, og la det renne over og ned langs kantene. Rundt vulkanfjellene har jeg lagt knust krokan og hakket sjokolade for at det skal ligne på steiner. God tirsdag!!

Tvillingvulkanene Tan og Leen :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar