Søk i denne bloggen

fredag 28. januar 2011

Skampi med karrifløte

Denne forretten er en absolutt sikker vinner. Uten å overdrive har ALLE jeg har servert den til bedt om oppskriften etterpå (bare arrester meg om jeg tar feil)! Den er også enkel å lage og kan gjøres klar på forhånd. Trengs bare oppvarming i ovn før servering. Den er derfor ypperlig til gjestebud!

Ønsker man noe ekstra godt en lørdagskveld passer den også som en egen rett i seg selv. Bare ta litt flere skampi.

Denne retten er også topp på tapasbordet!


Til 4 personer som forrett:

6-8 skampi per person
4 ss ketchup
Minst 1 ss karri
1/3 l matfløte
Salt og pepper
Persille
Brød til servering.

Det aller beste er å bruke rå skampi som du bruner i en stekepanne (uten skall) til de så vidt er gjennomstekte. Buker du ferdig kokte skampi kan de også gjerne få en liten stekeskorpe. Ta av skampiene og fordel i ildfaste porsjonsformer.

I samme stekepannen har du så i ketchup og karri og rører godt på svak varme. Ha i salt og pepper og fløte. La fløteblandingen koke opp og tykne. Rør godt. Når den er tykk taes den av varmen, og man blander i masse fersk, hakket persille.

Fordel sausen over skampiene. Gratiner i ovn til alt er rykende varmt, og server med masse deilig brød til. Her er det viktig med nok brød for å få med den aller siste rest av sausen. Man kan også servere med ris til, i hvert fall hvis det er en hovedrett.

GOD FORNØYELSE!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar