Søk i denne bloggen

lørdag 7. april 2012

Marmorerte egg og eggesalatHar man egg i huset har man alltid noe godt å sette på bordet. Her er tre varianter:

Marmorerte egg er både godt og veldig dekorativt. Kokte egg legges i rødvin over natten for optimal effekt. Eggene smaker svakt av rødvin og krydder. Først hardkokes 3 egg. Så kokes ca 2 dl rødvin med litt muskatnøtt, stjerneanis og kajennepepper. La koke 5 min og avkjøl. Knus skallet på egget, men la det være på. Legg i en liten skål og hell vinen over. Hvis det ikke dekker helt bør eggene snus flere ganger.

La ligge 8-12 timer. Ta ut av rødvinslaken og la renne av. Eggene er stilige med skall, men marmoreringen kommer tydeligst frem når skallet er av.

Et annet dekorativt innslag på påskebordet er eggesalat servert i skallene. Til 4 kokte egg (plommen kan gjerne fremdeles være litt bløt) brukte jeg:

2 ss majones
1/2 ts sterk sennep
1 ss hakket persille
1 ss hakket vårløk
salt, svart pepper og kajennepepper

Knus avkjølte egg og bland med de andre ingrediensene. Fyll oppi eggeskallene og server i eggeglass. Pynt med paprikapulver på toppen.


En enkel eggerøre pleier alltid å forsvinne når serveres. Ha like mange spiseskjeer fløte eller vann som antall egg. Pisk godt sammen med salt og pepper og gjerne noe grønt (persille, gressløk eller vårløk). Smelt smør i pannen og stek på middels varme mens man rører i eggene. Ikke stek for lenge, den kan gjerne være litt våt når den tas ut av stekepannen. Den steker videre allikevel.

God fornøyelse!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar