Søk i denne bloggen

fredag 7. oktober 2011

Ørkengrateng eller fårikål-lasagne

Dette er en kjempegod lasagne som også er et godt alternativ når de obligatoriske fårikålmiddagene er unnagjort og man ønsker litt variasjon. Godt kjøtt fra lammelår er nydelig i gratenger og gryter, og blandingen får og kål vet vi jo at er en vinner. Denne lasagnen har en smak av midtøsten der også får/geit og kål er en vanlig kombinasjon.En annen kjempegod grateng med fårekjøtt er beskrevet i innlegget gresk festmiddag.

Til 4 personer:
400 g strimlet lammekjøtt, gjerne fra låret
400 g strimlet savoikål eller vanlig hodekål
1 fedd hvitløk
salt og pepper
1/4 ts estragon
Ørlite kajennepepper og 1/2 ts spisskummen
2 ss hvetemel
3 dl melk
1 dl matfløte
1 boks hakkede tomater
lasagneplater
revet ost

Brun kjøttet på sterk varme i litt smør. Legg over i en gryte. Surr kål i smør på middels varme i ca 10 min. Ha i hvitløk. Ha over sammen med kjøttet og la surre videre. Tilsett salt og pepper. Strø over mel og bland godt. Spe på med fløtemelk, litt om gangen og la det koke opp mellom hver gang man tilsetter melk. Ha i estragon, kajenne og spisskummen. La koke 10-20 min. Rør ofte slik at det ikke setter seg i bunnen av gryten.Tomater varmes i en annen gryte og smakes til med salt og pepper.

Legg et lag kålsaus i bunnen av en lasagneform. Ha så et tynt lag tomatsaus over. Så lasagneplater. Gjenta til alt er brukt opp. Avslutt med et lag tomatsaus og ha rikelig med ost på toppen.

Stekes på 175 g varmluft eller 200 grader uten i 30 min. La hvile 5-10 min før servering. Herlig med høst!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar