Søk i denne bloggen

fredag 21. oktober 2011

Eplemuffins med variasjoner


Deilige, saftige muffins med eplebiter. Disse smelter i munnen. Eplesesongen er ennå lang, og her må alle muligheter utnyttes. Fikk denne gode oppskriften av en god venninne. Tusen takk!!!

Til 12-15 muffins:
125 g margarin
4 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 dl kefir
1 stort egg
2 ts kanel
2-3 epler (eller så mye man får plass til i røren)

Smelt smør og bland kefir i smøret. Visp inn egget. Ha i sukker, mel, bakepulver og kanel. Skrell epler og skjær i små biter. Bland i røren. Ha i muffinsformer, og strø med perlesukker og kanel på toppen.

Stekes på 200 grader (eller 180 grader ved varmluft) i 20 til 25 minutter. Nytes lunkne. Serveres med pisket krem på toppen, vaniljesaus ved siden av, kanelis ved siden av eller "englefjærkrem":


Angel feather frosting:
Dette er en silkemyk og luftig kremtopping som helt riktig minner om englefjær fordi den er så lett. Smaker litt som marshmallows eller fyllet i en skumbolle. Ikke lett å finne corn syrup her i Norge (jeg har fått det importert fra USA), men ikke la muligheten gå fra deg hvis du skulle snuble over det. Kremortartarium fåes på apotek, spesielt nå frem mot jul.

2 eggehviter
170 g sukker
1 dl corn syrup
2 ss vann
1/4 ts kremortartarium
1 ts vaniljeessens
konditorfage (valgfri)


Bland alle ingrediensene, unntatt vaniljeessens, i en bolle. Sett bollen over vannbad med kokende vann. Miks med en håndmikser til det er luftig og ca dobbel størrelse. Ta bollen av kjelen og miks videre til massen er skikkelig seig. Tar ca 10 min. Ha til slutt i vaniljeessens og bland godt. Ha eventuelt i farge hvis man ønsker.

Muffinsvariasjon 1:
Sammen med eplene kan man ha i hele bringebær (friske eller frosne) og hakket mørk sjokolade.
Muffinsvariasjon 2:
Sammen med eplene kan man ha i tørkede eller friske blåbær og hakket hvit sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar