Søk i denne bloggen

tirsdag 25. oktober 2011

Hjemmelagde fiskepinner

Fiskepinner er en barnefavoritt, og ønsker man å gjøre litt ekstra av fiskemiddagen er hjemmelagde fiskepinner relativt enkelt. I stedet for å lage fiskemasse for å panere er det beste og enkleste å bruke ren fisk.

For å få litt ekstra "crunch" til pinnene kan man blande panérmelet med knust Cornflakes eller Special K. En annen smakfull tilsetning til panérmelet er revet parmesanost, den gjør også skorpen sprø og fin.

Til 4 personer:
700 g fiskefilet av torsk, sei eller lyr
Ca 1 dl hvetemel
1 ts salt og 1/2 ts svart pepper
2-3 egg
Ca 1 1/2 dl panérmel
Ca 2 dl knust Cornflakes eller Special K
Smør og nøytral olje til å steke i

Bruk fersk eller frossen fisk og skjær i riktige "pinnestørrelser". Det enkleste er å skjære og steke fisken når den fremdeles er litt frossen. Sett frem tre fat eller skåler etter hverandre. I første skålen blandes mel, salt og pepper. I den andre pisket egg, og i den tredje blandes panérmel med knust Cornflakes eller Special K.Dypp hver pinne først i melblanding så den dekker alle sider. Vend så i vispet egg, og til slutt i panérmel. Varm olje i en stekepanne og smelt smøret i oljen. Stek på begge sider på middels varme til fisken er gjennomstekt og skorpen sprø og gylden. Man kan alternativt steke fiskepinnene i frityrgryte.

Fiskepinner er godt med kokte poteter, litt smeltet smør og revet gulrot sammen med revet eple.
Det er også godt å servere sammen med potetstapp og kokte gulrøtter.
Et tredje serveringsforslag er sammen med ris og sursøt saus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar