Søk i denne bloggen

tirsdag 25. oktober 2011

Fiskepinner med sursøt saus

Fiskepinner, ris og sursøt saus er en fantastisk god kombinasjon. Både fiskepinnene og sausen kan man lage selv eller man kan kjøpe det ferdig og bare varme opp. I en travel hverdag er det vel mest realistisk å kanskje kjøpe en av delene ferdig, og å investere tid i enten å lage sausen eller fiskepinnene?

Jeg har merket denne middagen med etiketten "middag på 30 min", men lager man alt selv blir tiden litt knapp. Jeg brukte 50 min i dag, så det går på under en time. I stedet for å kutte egne grønnsaker kan man også gjerne bytte dem ut med frossen grønnsaksblanding, og man sparer litt tid der.Sausen er en standard sursøt saus som like godt kan brukes til svin eller kylling. Enkel og bedre enn fra glass!

Oppskrift på fiskepinner finner man her: http://frasjeltilmage.blogspot.com/2011/10/hjemmelagde-fiskepinner.html

Sursøt saus med grønnsaker til 4 personer:
1/2 rød løk
1 rød paprika
2-3 stilker vårløk
5 dl vann
1/2 dl eddik
1 liten boks tomatpuré
150 g sukker
2 ss soyasaus
1 ss Maizena utblandet i litt vann
1 liten boks hermetisk ananas

I tillegg eller i stedet for kan man bruke de grønnsakene man liker og har i huset. Vannkastanjer er kjempegode og sprøe, bambusskudd er godt, minimais, brokkoli og tomat er også gode alternativer. Tomat må bare haes i helt på slutten for ikke å koke helt bort.Løk skjæres i tynne halvringer, og paprika i strimler. Vårløk hakkes. Surr alt på svak varme i litt olje til grønnsakene er myke. Spe på med vann, og tilsett eddik, tomatpuré, sukker og soyasaus. Kok opp. Bland Maizena med litt vann og ha i. La koke i 3 minutter. Ha til slutt i hermetisk frukt og grønnsaker som bare trengs å varmes opp.

Kjempegodt ved siden av jasminris.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar