Søk i denne bloggen

lørdag 29. oktober 2011

Nektarinsyltetøy

Har man frukt stående som man ikke får spist opp er det mye bedre å koke syltetøy av den enn å kaste frukten. Syltetøyet står seg mye lenger og kan brukes både på skiven, i kaker og i desserter. Hvis frukten begynner å bli veldig moden er den også naturlig god og søt, og man trenger ikke tilsette noe særlig sukker. I tillegg er det ofte tilsatt sukker i tykningsmiddelet.

Denne gangen var det en korg nektariner som ikke ble spist. Først delte jeg nektarinene i to eller fire for å fjerne steinen. Deretter dyppet jeg frukten i kokende vann i ca 30 sekunder, og skylte med kaldt vann etterpå. Da løsner skallet av nektarinene, og kan enkelt taes bort.

Fruktbitene ble så lagt i en panne med ca en cm vann i bunnen. Kok opp og la koke til frukten er myk. Hvis syltetøyet blir veldig tykt haes i litt mer vann. Ta bare en halv desiliter om gangen for ikke å få et vassent syltetøy. Når frukten er kokt haes i syltepulver (mengde etter anvisning på pakken). Kok opp igjen og la koke ett til to minutter. Syltetøyet haes på rene, varme glass og settes opp ned til avkjøling.

Akkurat dette syltetøyet er godt på skiven sammen med kremost eller cottage cheese, eller til bruk i en dessert à la tilslørte bondepiker. Her finnes flere varianter: http://frasjeltilmage.blogspot.com/2011/02/februardessert.html
Lignende syltetøy kan lages av nesten all frukt.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar