Søk i denne bloggen

tirsdag 13. august 2013

Blondie med rabarbraspiral

Blondie er en brownie-kake med hvit sjokolade. Den syrlige rabarbrasausen er kjempegodt sammen med den søte, hvite sjokoladen. Faktisk er dette den fjerde kaken/desserten i år som jeg lager med kombinasjonen rabarbra og hvit sjokolade. Det er bare en perfekt match. Pistasjnøtter hører også med!

Det ble visst mye kaker på bloggen i det siste. Jeg lager mye middag også, men kakene blir så fine på bildet. De får da førsteprioritet på nettet. Det kommer altså mye mer godt etter hvert.

100+25 g hvit sjokolade
100 g smør
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker eller -ekstrakt
2 egg
50 g pistasjnøtter
2 1/2 dl mel

Saus:
100 g rabarbra i biter
50 g sukker
ca 1 ss sitronsaft

Begynn med å koke rabarbra med sukker. Smak til med sitronsaft. La koke til det ikke lenger er store biter. Avkjøl.

Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret. Grovhakk 100 g av sjokoladen og smelt i smøret. Ha i sukker og vanilje og pisk i ett og ett egg om gangen. Bland til slutt i mel og grovhakkede pistasjnøtter. Hell i smurt fort. Ha rabarbra i en sprøytepose og sprøyt i kakerøren mens man lager en spiral. Strø til slutt over 25 g hakket hvit sjokolade. Stek kaken i ca 25 min til den begynner å bli gylden langs kantene. Den kan godt være litt klissete i midten.

Kaken passer godt som dessert sammen med en kule vaniljeis og jordbær. Disse jordbærene er marinert i lime. Kaken er nydelig som kaffemat slik den er. Ta den gjerne med på jobben, det gjorde jeg. Forsvant på en blunk. Tror jammen den også hadde slått an i et barneselskap også, jeg, men kanskje uten nøtter?
1 kommentar: