Søk i denne bloggen

tirsdag 4. oktober 2011

Muslimuffins

Disse muffinsene er jeg utrolig stolte av. Jeg og en venninne hadde muffinsbakeverksted i går, og siden jeg da ikke skulle bake til en spesiell anledning kunne jeg eksperimentere litt. Oppskriften er 100 % selvkomponert og de ble kjempegode. Selv uten fyll og topping smakte det nydelig, og med nøtter, bær og havregryn kan man jo late som om de er sunne...Selv om de var gode helt naturell gav det en ekstra god vri å tilsette bringebærsaus og toppe med Philadelphiakrem. De skal utvilsomt lages igjen ganske raskt. Bilder fra verkstedet kommer senere :-)

Til 18 muffins:
100 g tørkede tranebær
100 g tørkede aprikoser
100 g rosiner
100 g valnøtter
100 g mandler
100 g hasselnøtter
100 g romtemperert smør
3 ss brunt sukker
2 romtempererte egg
1 1/2 ts stabilisator (valgfritt)
100 g lettkokte havregryn
1 1/2 dl eplejus, temperert
3-4 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Til fyll:
100 g bringebær
40 g sukker
1 ts tykk balsamico

Til topping:
150 g romtemperert margarin eller smør
150 g Philadelphia
4 dl melis
1 ss vaniljesukker


Man kan bruke det man ønsker av tørkede bær og nøtter hvis man har annet enn i oppskriften. Tranebær er litt syrlige og er derfor ekstra gode sammen med de søte aprikosene og rosinene. Kjør bær og nøtter med kniv i en kjøkkenmaskin til en jevn masse, men med litt biter igjen.

Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett stabilisator (SP, sponge cake stabilizer) om ønskelig. Dette for at muffinsene skal heve seg jevnt under steking og ikke falle ned i midten etterpå. Pisk godt.

Tilsett havregryn og eplejus, som ikke bør være kjøleskapskald. Ha til slutt i bakepulver og hvetemel. Man kan være litt fleksibel med jus og mel for å få rett tykkelse på deigen. Den skal ikke være flytende, men kunne settes i muffinsformer med skje. Den skal allikevel ikke være for hard, og flyte litt utover i formene.

Stekes i ca 15 min på 180 grader. Avkjøles.

Når muffinsene er avkjølt hules de ut i midten. Ta ut ca en teskje med kake fra hver av dem. Jeg bruker en skje for å lage små kuler av melon til å hule ut med. Hullet fylles med bringebærsaus. Dette er samme saus som både er brukt i sjokoladepavlova og bringebærmarmorert vaniljeis. Man kan også bruke annen saus, syltetøy eller f. eks. lemon curd. Det gir en veldig god kontrast til både muffinsene og kremen hvis fyllet er  syrlig.Til slutt lages toppingen. Pisk først margarin lyst og luftig. Tilsett ost, og pisk videre. Ha til slutt i melis og pisk til man får en myk og glatt krem. Kremen haes i sprøytepose for å pynte muffinsene med.

3 kommentarer:

 1. Å de så kjempegode ut Katrine og de må da være litt sunne, ganske lavkarbo vil jeg tro. Slike må jeg prøve å lage en gang, det blir i såtilfelle første gang jeg lager muffins.

  SvarSlett
 2. Her var mye godt!
  Fant bloggen din gjennom hun over her ;)
  Skal se nærmere på oppskriftene, er så inspirerende med nye ideer til matlaging som i tillegg er illustrert med nydelige bilder :)
  Hilsen Linda

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelig kommentarer!!

  SvarSlett