Søk i denne bloggen

mandag 10. oktober 2011

Svinefilet med kantarellrisotto

Nydelig middag med smak av høst. Det lukter så utrolig godt når man steker kantareller, så her spises de så ofte som mulig så lenge man kan finne dem ferske!Til 4 personer:
6-800 g indre- eller ytrefilet av svin (trenger nok to stk)
400 g kantareller
1 løk
2 dl risottoris
1 dl tørr hvitvin (valgfritt)
Ca 1 liter kraft (eller buljongterning og vann)
1 dl matfløte
Salt og pepper
Fersk, hakket persille

Svinefileten gnis inn med salt og pepper, og brunes på alle sider på sterk varme. Stikk et steketermometer inn på kortsiden av fileten slik at spissen havner midt i. Stekes i forvarmet ovn på 100 grader til temperaturen er 64 grader. Ta ut. La termometeret være i. Pakk inn i folie og håndkle, og la hvile 15 min.

Skjær kantareller på langs i 2 eller fire. Stekes i smør på middels varme til all væske er fordampet. Legg til sides. Skjær løk i ringer og stek på svak varme til den er myk. Legg til sides. Skru opp varmen og stek ris i noen minutter. Tilsett vin og la koke inn (valgfritt). Spe på med kokende kraft eller vann. Ta bare noen desiliter om gangen og la koke inn etter hvert.Risottoen skal koke i ca 15 min. Smak på risen når det nærmer seg. Den skal være myk, men allikevel gi ørlite motstand. Bland i sopp og løk og varm opp. Ha i fløte og smak til med salt, pepper og persille.

Pakk ut kjøttet. Ta ut steketermometeret og skjær i tynne skiver. Hvis det er siver ut litt kraft fra kjøttet blandes det i risottoen. Server kjøtt og risotto side om side. Ikke glem tyttebærsyltetøyet (det gjorde dessverre jeg!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar