Søk i denne bloggen

søndag 18. september 2011

Nøttekake med sjokoladetrekk

Dette er en saftig hasselnøttkake med herlig sjokoladetrekk. Kaken er mektig, men det brytes av salte kjeks i bunnen og gjør den helt uimotståelig. Jeg kjøpte hasselnøttpasta på i Belgia i sommer, og den gir en ekstra god og saftig nøttesmak til kaken. Kaken ble laget til en fantastisk bryllupsfest vi ble invitert i, og pynten måtte selvfølgelig gjenspeile det!
Til bunnen:
200 g hasselnøtter
150 g Ritz kjeks
50 g kokesjokolade
350 g sukker
3 ts vaniljesukker
7 store eggehviterTil fyllet:
75 g hasselnøttpasta (valgfritt)
100 g 70 % sjokolade
100 g mørk kokesjokolade
2 dl kremfløte


Begynn med å lage sjokoladefyll slik at det får avkjølt seg og bli tykk nok til å smøres på kaken. Sjokolade grovhakkes. Kok opp fløten og ta av platen. Ha i sjokolade og rør til alt har smeltet og blitt en jevn, myk masse. Rør en gang i blant mens det avkjøles.

Bruker man hele nøtter ristes de i ovn på 175-200 grader i 5-10 min. Rist på platen av og til. La nøttene stå i til man ser at skallet begynner å flasse av. Ta ut av ovnen og avkjøl. Når nøttene er kalde gnis de mot hverandre i et håndkle for å få bort skallet.

Kjør nøtter, kjeks og sjokolade i en kjøkkenmaskin til alt er finmalt. Tilsett sukker og vaniljesukker. Eggehviter stivpiskes og blandes forsiktig i nøttemassen. Ha kakedeigen i en liten rund form, ca 22 cm i diameter. Stekes på 175 grader i 35 min. Avkjøl i formen.

Når kaken er kald tas den ut av formen. Del i to. Smør et tynt lag hasselnøttpasta på bunnen, og et tykkere lag sjokolade oppå der igjen. Legg toppen av kaken oppå. Smør nok et tynt lag hasselnøttpasta på toppen og resten av sjokoladen oppå nøttepastaen og på sidene. Pynt med hele nøtter og/eller annen kakepynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar