Søk i denne bloggen

mandag 26. september 2011

Pai med spekeskinke og eple

I går var det epledag. Plukket masse epler i hagen til mine foreldre, og måtte lage noe godt til middag med epler i. Norske epler er syrlige, spesielt etter en relativt dårlig sommer som den vi har hatt i år med så lite sol. Da blir eplene perfekte til matlaging. Sammen med den salte skinken og den milde osten ble dette en kjempegod pai.

Til 4 personer trengs to paier.

Bunn:
200 g hvetemel
en klype salt
100 g kaldt smør
2-3 ss isvann

Fyll:
150 g spekeskinke
200 g fetaost
1 paprika
1 løk
3 små epler
100 g valnøtter
4 egg
2 dl matfløte
salt og pepper
300 g revet ost

Lag først bunnen. Del smøret i terninger. Kjør det i kjøkkenmaskin med kniv sammen med mel og salt, eller smuldre det sammen med fingertuppene til alt er kornete. Ha i vann. Kjør slik at alt er blandet, men ikke mer enn nødvendig. Pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en halv time.

Når deigen har hvilt deles den i to emner som kjevles runde. Smør paiform med flytende margarin eller olje og legg deigen i. Stikk i bunnen med en gaffel. Løk skjæres i tynne halvringer, valnøtter grovhakkes og resten skjæres i terninger. Fordel i de to paibunnene.

Til hver av paiene piskes 2 egg med 1 dl fløte og tilsettes salt og pepper. Hell over fyllet. Strø revet ost på toppen. Stekes på 200 grader i 25 min. La hvile 5-10 min før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar