Søk i denne bloggen

lørdag 3. september 2011

Epleknekkebrød

Dette er de gøyeste knekkebrødene jeg har laget. Flotte av utseende med et preg av rustikk, enkle å få til og fantastisk gode. Nå i eplesesongen burde det være mulig å få tak i tørkede epler i butikker med et godt utvalg, men ellers er det enkelt å tørke dem selv i ovnen (se f. eks. her: http://www.frukt.no/kokeboka/tilbehor-smaretter/torking-av-frukt-og-baer/)

Epleknekkebrødene er gode med alt slags pålegg, og kanskje et litt annerledes innslag på ostefatet? De smakte i hvert fall utrolig godt med camembert på!
Til 16 store knekkebrød:
En pose tørkede epleringer +/- 100 gram
1 dl hasselnøtter
2,5 dl melk
25 g gjær
0,5 ts salt
2 dl sammalt/fullkorn speltmel
4 dl siktet speltmel

Forvarm ovnen til 225 grader, og ha bakeplatene i mens ovnen varmes. Hakk eller riv eplene i små biter. Grovhakk nøttene. Varm melken til 37 grader og bland i gjæren. Tilsett salt, mel, epler og nøtter. Elt alt godt sammen.Bruk fullkornsspelt til å bake ut. Del deigen i 16 emner. Rull hvert emne til en bolle og kjevle ut så tynne som mulig, ca 15 cm i diameter. Legg dem på varm stekeplate, og stek midt i ovnen i ca 5-10 min, til de blir mørkere i kanten. Skru ned varmen til 50 grader og la stå og tørke i ca en time. På slutten kan man godt ha ovnsdøren åpen. Avkjøl på ris.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar