Søk i denne bloggen

søndag 11. september 2011

Små pølsepizzaer

Noen som er hjemme med barna pga planleggingsdag i morgen? Da er disse perfekte til middagsmat. Det tar jo litt tid å lage pizzabunn, men på en hjemmedag har man tid til sånt. Ungene elsker det når maten er liten og passer i hånden. Og så blir det mindre søl når det ikke er tomatsaus på kantene, men bare i midten. For de som ikke vil lage bunnen selv er det ingenting i veien for å bruke en ferdig pizzabunn på rull, og stikke ut små pizzaer fra den. Bunnen kan lages hvit eller grov, og jeg likte denne kombinasjonen med litt grovt i veldig godt.Oppskriften holder til to brett med små pizzaer, ca 24 stk:

Til bunn:
5 dl hvetemel
1 dl grovt rugmel
1 pk gjær
1 ts tørket oregano
1 ss olje
ca 2 dl lunket vann

Til fyll:
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
1/2 buljongterning
1 dl vann
oregano, basilikum, merian, paprikapulver og/eller annet pizzakrydder
1 pk pølsekuler eller ca 300 g annen pølse
1 boks mais
revet ost

Begynn med å lage deigen. Bland alt det tørre, og tilsett olje. Varm vann til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av vannet, og bland i melet. Hell på lunkent vann til deigen er passe klissete. Elt deigen i 5-10 min, gjerne i en kjøkkenmaskin. Sett på et lunt sted til heving 1/2-1 time.

Finhakk løk og hvitløk og surr på middels varme til den er myk og gjennomsiktig. Ha i tomater, vann og buljong. Det enkleste er jo å bruke pulverbuljong, men jeg har som oftest bare terninger liggende. Løs den opp i bitte litt lunkent vann eller knus den til pulver før den haes i tomatene. Ha i pizzakrydder. La småkoke i 5-10 min til sausen er passe tykk. Smak til med ønsket mengde salt og pepper. Pølsekuler skjæres i to.

Kna luften ut av deigen og del i to emner. Kjevle hvert av emnene ut til ca 1/2 cm tynn, og stikk ut små pizzabunner. Man kan bruke et stort glass, en hermetikkboks, eller skjære rundt et lite fat. Jeg brukte denne gang en liten firkantet kakeutsikker. Legg bunnene på bakeplate med papir.

Fordel tomatsausen utover pizzabunnene, og legg på et par pølsebiter på hver. Legg på en teskje maiskorn, og strø til slutt revet ost på toppen. Stekes på 225 grader i 15 min. Pynt med hele basilikumblader på toppen etter steking hvis man ønsker det.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar