Søk i denne bloggen

mandag 12. september 2011

Alvehorn

Jeg finner inspirasjon overalt, og spesielt barnebøker inspirerer meg når det gjelder kaker og søtsaker. Jeg så noen utrolig fine horn i en bok om Tingeling, og har lenge fundert hvordan jeg skal lage slike. Nå har jeg fundert lenge nok, og de ble bra!! Kjempegode og flotte å se på. Akkurat slik som i boken! Små barn, store gleder :-)Perfekte til barnebesøk, sjørøverfester eller som kaffemat til store barn.

Deig til 10-12 horn:
300 g hvetemel
1,5 dl melk
1 ts sukker
1/2 pk gjær
1/4 ts salt
1 ss smør el margarin

Kremfyll:
2 dl kremfløte
1 ts sukker
1/2 pk vaniljekrem, ca 2 dl
100 g hakket sjokolade

Aluminiumsfolie
Flytende smør
Kakepynt

Smelt smør og ta bort fra varmen. Ha i melken. Sjekk at temperaturen er passe, 37 grader. Løs gjæren opp i den lunkne melkeblandingen. Bland alt det tørre, og ha i oppløst gjær. Elt godt, ca 5-10 min. Sett til heving på et lunt sted i 1/2-1 time.

Lag kjegler av aluminiumsfolie. Disse blir kledd i bolledeig for å lage horn.Nå deigen har hevet til ca dobbel størrelse knas luften ut av den. Kjevle til ca 1/2 cm tynn. Skjær ut trekanter som passer til kjeglene. Kan gjerne være litt lengre enn kjeglene slik at man kan ta en bøy på enden. Smør med flytende smør på innsiden og rull rundt kjeglene. Rull så løst som mulig, folien skal fjernes når de er ferdig stekte. Brett ned kanten øverst. Legg på stekeplate med bakepapir. Etterhev mens ovnen forvarmes. Stek på 225 grader i 15 min. Dekk til med folie hvis tynne spisser begynner å bli brune. Avkjøl på rist.

Mens hornene avkjøles kan man lage kremen. Grovhakk sjokoladen. Stivpisk kremfløte med 1 ts sukker. Bland vaniljekrem og sjokolade i kremen. Fyll opp hornene når de er kalde og pynt med den kakepynten man ønsker.Man kan blande det meste i kremen i stedet for eller i tillegg til sjokolade. Frukt og bær er alltid godt. Finhakk tørkede aprikoser eller karamelliser noen mandler. Nøtter og rosiner er også godt. Bruk det man liker :-)Tips: Hvis man ikke bruker all deigen på å lage horn kan man lage andre små kaker av deigen. For eksempel trekanthorn eller små boller. Bare å rulle deigen sammen blir også fint. Små størrelser er noe ungene elsker. Vi spiste disse små sammen med osteterninger og melk.


4 kommentarer:

 1. Næh, disse var jo bare knallstilige!
  De vil jo passe ypperlig i en "prinsessebursdag" - hadde jeg bare hatt småjenter...

  SvarSlett
 2. Veldig søte alvehorn du har laget her! God helg!

  SvarSlett
 3. Tusen takk. Koste meg veldig da jeg lagde dem.

  SvarSlett
 4. Så herlige alvehorn.
  Slike skal jeg bake med minstemann:)
  KLem
  Liza

  SvarSlett