Søk i denne bloggen

tirsdag 16. august 2011

Kreolpiroger 2

Piroger er kjempegodt; kjøttfyll i paideig. Har tidligere laget piroger (http://frasjeltilmage.blogspot.com/2011/02/kreolpiroger.html), og de ligner mye på disse. Litt annerledes måte å lage deigen på, og litt annerledes i fyllet. Men ikke mye, og like gode!!

Disse er ment å lages små, som fingermat, og oppskriften gir ca 8 stk i størrelsen på bildet. Kan godt lages enda mindre, og doble antallet.

Deig:
100 g mel
1/4 ts salt
100 kaldt smør
125 g kremost naturell

Fyll:
750 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 løk
3 fedd hvitløk
1 chilipepper
3 vårløk
1 ts karripulver
1/2 ts spisskummen
1 ts timian
40 g salte kjeks, knuste
1 dl buljong
2 ts fersk, hakket koriander
salt og pepper

Kjør mel, salt, smør og kremost i en kjøkkenmaskin til alt blir godt blandet og ser skikkelig klumpete ut. Pakk deigen godt sammen og legg i kjøleskapet natten over.

Stek kjøttdeig, finhakket løk, knust hvitløk, finhakket chili og hakket vårløk i litt olje til kjøttdeigen er godt gjennomstekt. Ha i resten av ingrediensene og rør godt. La småkoke i 20 min eller til all væske er kokt inn. Avkjøl.

Kjevle deigen flat og stikk ut sirkler i ønsket størrelse. Legg på kjøttfyll. Pensle vann langs kanten av sirkelen, brett over og "lim" igjen. Stikk i pirogene med en gaffel. Stekes på 225 grader i ca 20 min.


Kilde: Sue Mullin. "Creole Cooking". 1993.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar