Søk i denne bloggen

mandag 15. august 2011

Tunfisk- og tropisk fruktsalat med karri


Arrrg.... har vært på hyttetur og på sjørøverfest, også for oss voksne!! For vår del var det Pina Colada-drinker og kreolsk mat fra de tropiske øyene som utgjorde festen. Det ble et herlig måltid der bordet var dekket med:
- Tunfisk- og tropisk fruktsalat med karri
- Kreolpiroger
- Scampi i tamarindsaus
- Kylling i honningrom
Til dessert lagde vi kaffepudding fra Jamaica. Rettene kommer i tur og orden de neste dagene, og jeg begynner med en frisk og sprø salat med tunfisk. Denne minner om tunfisken som ble beskrevet i innlegget Fisk og frukt, men er gjort hakket bedre med flere grønnsaker samt karri i dressingen. Tilbakemeldingene fra de som spiste salaten sammen med meg var at den hadde god tekstur med kombinasjonen av myk frukt og sprø grønnsaker. En vinner!

2 bokser tunfisk i vann
200 g mango eller papaya eller begge deler
2 stenger selleri
2 gulrøtter
1 vårløk
1/2 rødløk
1 1/2 dl majones
1 ss karripulver
Salatblader

Frukt skjæres i terninger, selleri hakkes, gulrot raspes grovt, vårløk skjæres i ringer og rødløk skjæres i tynne strimler. Bland alt sammen, men hold igjen en liten håndfull gulrot til pynt. Hell av vannet fra tunfisken og flak den opp. Blandes forsiktig i salaten. Bland karri i majonesen og vend i salaten. Legg salaten på salatblader og strø over resten av gulroten samt litt karri.Kilde: Sue Mullin. "Creole Cooking". 1993.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar