Søk i denne bloggen

tirsdag 2. august 2011

Fylt squash

Store, ferske squash er ment til å bli fylt opp med masse godt. Man skjærer/skraper ut av så mye squash som mulig, blander det med kjøtt og/eller andre grønnsaker, og fyller opp igjen i de utskrapte skallene. Bruker man alt squashkjøttet og blander med andre ingredienser blir det naturlig nok mer enn man kan fylle i skallene. Jeg gratinerer bare resten ved siden av. Eventuelt kan man bruke mindre mengde av squashen og bruke det i en annen rett.


Til 4 personer:
1 stor squash eller 2 små
400 g karbonadedeig
150 g bacon
4 store tomater
½ sellerirot
1 løk
½ boks tomatpuré
Rosmarin, timian og oregano (eller andre urter)
Revet ost til gratinering

Skjær endene av squashen og del den i to på langs. Skjær/skrap utav kjøttet slik at det bare er ca ½ cm skall igjen. Bruk gjerne en spiseskje. Kjøttet skjæres i terninger. Skallene legges i en smurt ildfast form.

Tomater skrelles og frøene fjernes. Man kan eventuelt bruke en boks hermetiske tomater, dropp da tomatpureen. Løk finhakkes og sellerirot rives på et grovt jern. Bacon skjæres i terninger.

Stek kjøttdeig og legg til side. Stek bacon og legg til side. Surr løk og ha i sellerirot når løken er blank. Surr litt til. Ha i kjøttdeig, løk, squash, tomater og urter, og la surre i ca 15 min mens man rører hele tiden. Smak til med tomatpuré, en liten teskje sukker, salt og pepper.

Når alle grønnsakene er møre legges blandingen i squashskallene. Ha revet ost på toppen, og gratiner på varmluft, 175 grader i 20 min. Serveres med en god hjemmelaget potetmos til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar