Søk i denne bloggen

tirsdag 30. august 2011

Gratinerte poteter med røkt kjøtt

Dette er også en cajunrett som er enkel å lage, og fantastisk god på smak. Dessuten er den litt sånn, "hvorfor har jeg ikke tenkt på DET før: å tilsette kjøtt rett i de gratinerte potetene?" Det som tar tid er å koke røykeknoker. For at kjøttet skal bli så godt kokt at det detter fra hverandre bør det stå og trekke i ca 2-3 timer. Ellers er det ikke mye jobb med denne retten, den lager seg selv i ovnen.


Til 4 personer:
Ca 1,5 kg røykeknoke
Ca 1 kg røde poteter
1 løk
1/2 purre
1 grønn paprika
200 g Cheddarost
100 g Jarlsbergost (eller annen hvit ost)
3 dl matfløte
1 ts paprikapulver
1 ts sennep
Salt pepper

Det kan virke mye røykeknoke med 1,5 kg, men det meste på denne er ben og flesk som skjæres bort etter at knoken er ferdig kokt. Ta vare på kokekraften, den er ypperlig å bruke til suppe! Skjær kjøttet i terninger eller små stykker. Man kan også bruke en god røykepølse for enkelhetens skyld i stedet for knoken.

Riv osten. Vask potetene godt, behold skallet på og skjær i tynne skiver. Hakk løk, purre og paprika i passe små biter og surr i litt olje i 10 min til alt er mykt og akkurat begynner å bli brunt. Ha litt smør eller olje i bunnen av en stor ildfast form. Legg et lag poteter, ca halvparten, i formen. Strø på forsiktig med salt og så mye pepper man liker. Legg på ca halvparten av grønnsakene og halvparten av osten og alt kjøttet. Legg på resten av potetene, resten av grønnsakene, strø på pepper, og legg resten av osten på topp.

Kok opp fløte og ha i paprikapulver og sennep. Hell over potene. Dekk til formen med lokk eller aluminiumsfolie. Sett i ovn, gjerne varmluft, i 45 min på 200 grader. Ta bort tildekningen og la stå i 15 min til så osten på toppen blir sprø og gylden. Sjekk med en kniv at potene er ferdige og ikke harde fremdeles.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar