Søk i denne bloggen

onsdag 7. desember 2011

Brune pinner

De absolutt aller beste julekakene er disse brune "pinnene". Jeg er helt avhengig, og det er best å ikke begynne å spise, for man klarer ikke å slutte. I tillegg er de enkle og raske å lage. Jeg lagde dobbel porsjon, og det ble en smekk full stor kakeboks. Kan garantere at den er tom til jul og at vi må lage nye. Prøv da vel!!!! Du vil ikke bli skuffet!

200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel
1 eggehvite
grovhakkede mandler
perlesukker

Smør og sukker røres hvitt. Ha i resten. Trill ut 6 pølser som er like lange som en bakeplate på kortsiden. Fordel pølsene på to bakeplater og trykk dem flate. Pass på å lage noen små ender som kan stappes i munnen direkte etter steking, og mens de ennå er glovarme.

Pensle midten av stengene med en lettpisket eggehvite, og strø på mandler og perlesukker. Kan gjerne bruke perlesukker med farge. Stekes på 175 grader varmluft eller 180 grader vanlig i 7-10 min til de er lys brune. Skjæres i smale snitter med en gang de tas ut av ovnen. Avkjøl litt på platen, og flytt over på rist når de er blitt harde. Husk å smake :-)Øverst: lilla perlesukker. Nederst: gullstrø


1 kommentar:

  1. Kjempegode julekaker og herlig deig å jobbe med! Takk for deling og jeg har delt videre!
    Hilsen Vigdis

    SvarSlett