Søk i denne bloggen

mandag 26. desember 2011

Biff og løkGod romjulsmat er for eksempel biff og løk med fløtegratinerte poteter. Dette er en enkel rett planmessig sett. Potetene lager seg selv i ovnen, og holder seg varm kjempelenge etter at de er ferdige. Har man kuttet kjøtt og løk på forhånd er det fort gjort å streke når potetene er klare. Dette er en sikker suksess både alene og til gjester.

Til 4 personer:
800 g biffkjøtt
1 purre
1-2 løk
salt og pepper
800 g poteter
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
3 dl matfløte
revet ost

Grønnsaker, for eksempel gulrøtter og sukkererter.

Skjær poteter i tynne skiver. Finhakk sjalottløk og press hvitløk. Legg et lag med potetskiver i bunnen av en ildfast form. Ha på salt og pepper, løk og hvitløk. Legg på et lag til med poteter og strø på salt, pepper, løk og hvitløk. Fortsett til alle potetene er brukt opp. Hell over fløte. Spe på med litt melk hvis det blir lite. Væsken skal akkurat være like høy som potene, men ikke over. Dekk til med lokk eller folie, og stek på 200 grader i ca 30 min.

Ta av lokk eller folie, og strø revet ost på potetene. Stek videre i ca 30 min til potene er møre.

Skjær purre og løk i ringer, og biff i passelige små stykker. Har man mye kjøtt så stek i flere omganger, hvis ikke blir kjøttet kokt og får ikke en god stekeskorpe. Stek først løk og purre på svak varme til de får en gylden farge. Skru opp varmen, og stek biffkjøtt slik at det akkurat er brunt på alle kanter. Salte og pepper etter at kjøttet et stekt. La hvile 5-10 min før servering.

Server med fløtepoteter og kokte grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar