Søk i denne bloggen

mandag 5. desember 2011

Risotto med kalkun og ricotta

Risotto er kjempegodt, og ypperlig til å "gjemme" grønnsaker i som ungene tror de ikke liker. Denne risottoen ble en typisk Fra sjel til mage-rett: man tar utgangspunkt i det lille som er igjen i et nesten tomt kjøleskap og retten blir litt til underveis. Resultatet ble fortreffelig og alt spist opp.

Til 4 porsjoner:
400 g kalkunfilet (eller kylling)
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 squash
1/2 purre
1/2 paprika
2 gulrøtter
250 g risottoris eller middagsris
kokende vann
1/2 buljongterning
150 g ricotta
1 ss søt soyasaus (kecap manis)
2 ss hakkede soltørkede tomater
håndfull saltede peanøtter eller cashewnøtter

Kalkun skjæres i terninger og brunes i en stekepanne på sterk varme. Sett til sides.

Finhakk løk og press hvitløk. Skjær gulrøtter i tynne strimler, purre finhakkes og squash og paprika skjæres i små terninger. Surr først løk og hvitløk til løken er blank. Ha i resten av grønnsakene og surr videre i 5-10 min. Ha til slutt i risen og la surre med noen minutter.


Hell over kokende vann slik at det står litt over grønnsakene. Rør buljong ut i litt vann og tilsett. La koke uten lokk til vannet er nesten kokt inn. Spe på med litt og litt vann til risen er akkurat mør. Dette tar 15-20 min. Ikke kok for lenge, risen blir mykere når den står litt.

Tilsett kalkunterningene. Ha i svart pepper etter smak, og bland så i ricotta. Bland godt og la osten smelte i gryten. Smak til slutt til med soyasaus, soltrørkede tomater og eventuelt salt hvis behov. Strø nøtter på toppen, tenn stearinlys og nyt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar