Søk i denne bloggen

søndag 27. juli 2014

Bringebærsorbet

Det har vært litt bloggtørke fra meg siste månedene. Eksamen, mye jobb, ferie uten internett og livet generelt har gjort at bloggingen er blitt nedprioritert. Men mye god mat er laget, og håpet et å få noe av det ut på bloggen etter hvert.

Noe av det siste jeg laget er en herlig bringebærsorbet. Det er nå høysesong for norske bringebær så her er det bare å kaste seg rundt før det er for sent. Det beste er å bruke villbringebær, jeg synes de er friskere og syrligere enn de man kjøper i butikken. Frosne bær kan også brukes. Utgangspunktet for oppskriften fant jeg på Trines matblogg, men har endret litt.

Jeg bruker ismaskin når jeg lager sorbet og får en silkemyk, herlig is. Man trenger ikke maskin, men jeg anbefaler at man da investerer litt tid i å røre ofte i isen når den fryses ned. Jeg serverte isen med kjekssmuler med hvit sjokolade, men den smaker også godt helt alene!

Sorbet:
400 g bringebær
100 g sukker
saften av 1/2 sitron
1 ss tykk balsamico
1/2 dl vann

Kjør alt i en blender. Smak til balansen mellom sitron og sukker. Sil blandingen fri for bringebærstener. Kjør i ismaskin eller sett i fryseren og rør hver halvtime til isen har fått softiskonsistens.

Kjekssmuler med hvit sjokolade
50 g smør
50 g revet hvit sjokolade
25 g sukker
1 ts vaniljesukker
ca 100 g hvetemel


Kjør smør, sjokolade, sukker og 3/4 av melet i en food processor med kniv eller smuldre det med fingertuppene. Ha i mer mel hvis nødvendig. Deigen må ikke bli for tørr. Fordel smulene jevn utover en bakeplate. Forvarm ovnen til 200 grader og stek smulene i ca 10 min til fargen er gylden. Knus avkjølte smuler på et fat og server kuler med sorbet oppå.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar