Søk i denne bloggen

mandag 27. januar 2014

Ravioli med krepsehaler og kremet tomatsaus

Planen med denne middagen var å lage en skikkelig luksusrett med hjemmelaget ravioli fylt med ferske sjøkreps og servert med en cognacsaus med kraft laget på krepseskallene. Vel, da været ikke tillot at man skulle få tak i ferske sjøkreps ble det plan B i stedet: en litt mer hverdagslig rett med krepsehaler i lake og saus basert på kyllingkraft. Men viktig å understreke at retten ble fantastisk god allikevel. Fyllet ble godt med smak av sjømat og fersk estragon. Fersk pasta er alltid veldig godt, og sausen ble himmelsk. Hemmeligheten: hjemmelaget kyllingkraft som ble redusert til det halve. Her kan man se hvordan jeg lager kyllingkraft: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2012/07/sommerlig-tomatsuppe.html

En god ravioli er ingen vanskelig sak, men man trenger en pastarulle for å få den tynn nok. Fyllet kan varieres med det man ønsker, og man kan bruke frosne krepsehaler, hummer eller krabbe i stedet for krepsehaler i lake.

Oppskriften er nok til et raust måltid for to personer eller forrett til 4.

Ravioli:
200 g fint hvetemel
2 egg
1 ss ekstra virgin olivenolje

Bland sammen mel, egg og olivenolje til en deig. Pakk i plast og la hvile i kjøleskap i 15-30 minutter. Når deigen har hvilt kjevles den flat nok til å ha i pastarullen. Kjør først gjennom på største åpning 5-6 ganger. Brett pastaen sammen mellom hver gang. Kjør så gjennom pastarullen med tynnere og tynnere åpning til man har ønsket tykkelse på pastaen (et par millimeter tykk).

Legg pastaremsen utover kjøkkenbenken og sprøyt på fyll med ca 1,5-2 cm avstand fra kanten og fra hverandre. Pensle vann i en firkant rundt fyllet og brett langsiden over fyllet. Klem ned mellom fyllet og skjær av hver raviolibit. Bruk en gaffel for å lime skjøtene godt sammen. Raviolien kokes i ca 2 min i godt saltet vann. Kok gjerne en prøve først og ta tiden for å se hvor lenge den bør koke.


Fyll:
150 g krepsehaler (godt avrent hvis man bruker dem i lake)
ca 1 dl kremfløte
1 eggeplomme
1 ts finhakket, fersk estragon
litt sitronsaft
salt
kajennepepper

Renn godt av krepsehalene slik at de ikke er for bløte. Kjør dem i en food processor til en fin masse. Ha i kremfløte i en tynn stråle mens man blander videre i maskinen. Bland til slutt i resten av ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt og kajennepepper. Ha fyllet i en sprøyteposte og la ligge i kjøleskap til det skal brukes.Kremet tomatsaus
1 løk
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1 ss smør
1 ss olivenolje
en skvett Cognac (valgfri)
6 dl kyllingkraft
2 ss tomatpuré
en skvett fløte
salt og pepper

Løk, gulrot og hvitløk skrelles i hakkes. Smelt smøret i oljen og surr grønnsakene til løken er blank og myk. Ha i en skvett Cognac og la koke inn (valgfritt). Tilsett kraft og tomatpuré og kok opp. La koke inn til ca halvparten av væsken, og man ser at sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper. Sil sausen og ha tilbake i kasserollen. Tilsett en skvett fløte og hold varm mens raviolien kokes.

Server nykokt ravioli med raust med saus på. Mulig kommer det et nytt innlegg om litt som blir en luksusutgave med ferske sjøkreps.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar