Søk i denne bloggen

onsdag 29. juni 2011

Royal sjokoladekake

Dette er sjokoladekaken med stor S, sjokoladekaken som bare inneholder sjokolade, og altså den beste sjokoladekaken jeg har smakt. Har fått oppskriften fra tante Heidi, og er henne evig takknemlig for det. Er herved erklært som min favorittkake.


Bør begynne med kremen, som trenger å avkjøles godt før den smøres utover lagene.


200 g god mørk sjokolade 
100 g 70 % sjokolade
1 dl fløte


Finhakk sjokoladen og ha i en bolle. Kok opp fløten og hell den over litt etter litt. Rør hele tiden slik at sjokoladekremen blir tykk, skinnende og elastisk. Avslutt med å bruke en stavmikser. La sjokoladekremen avkjøle seg i romtemperatur slik at den tykner noe, rør av og til. Ved behov settes kremen i kjøleskap før den smøres på kaken.


Bunn:
200g god mørk sjokolade
200 g meierismør
1 dl sterk kaffe
200 g sukker
200 g brunt sukker
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 egg 
3/4 dl melk

Kle en 22 cm springform med bakepapir og varm ovnen til 150 grader. Finhakk sjokoladen og smelt den sammen med smør og kaffe i en bolle over vannbad. (Pass på at den ikke blir for varm). Bland mel, bakepulver, sukker, brunt sukker i en bakebolle. Visp eggene luftige og bland inn melken. Hell sjokoladeblandingen og eggene over det tørre og rør alt raskt og godt sammen. Hell sjokoladerøren over i formen og stek kaken på nederste rille i ca 1 1/2 time. Sjekk den med en kakepinne, det gjør ingenting om kaken er litt bløt/myk i midten. 


Avkjøl kaken helt og del den i tre lag. Smør litt av kremen mellom lagene og smør resten av sjokoladekremen over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering. Kaken er enkel og klassisk i seg selv, og kan pyntes til hvilken som helst anledning.


Her pyntet med friske lavedelblomster (som ikke spises) og lilla kakestrø.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar