Søk i denne bloggen

fredag 24. juni 2011

Hjerte- og stjernekaker

Til barnehagefesten i år benyttet jeg anledningen til å utfolde meg litt kreativt. Lagde to forskjellige langpannekaker som jeg stakk ut med hjerte- og stjerneformer. En sjokoladekake og en banankake. Litt pynt på toppen ble det også, og begynner med den:

Ungene vant på 17. mai søte, små former til modellkitt, og disse har jeg lagt min elsk på. Tenk å bruke dem i kakebaking... Det første jeg prøvde var denne gangen med marsipan. Skar ca 2 cm av en marsipanpølse og blandet med forskjellige konditorfarger. Kjevlet stykket flat og stakk ut former. Måtte ta restene sammen igjen noen ganger for å få brukt opp alt sammen. Måtte også vaske alt godt mellom hver farge for at ikke de skulle blande seg og bli stygge.

Sjokoladekake:
3 egg
300 g sukker
375 g hvetemel
1,5 ts salt
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts natron
3 dl O'boy
5 dl vaniljeyoghurt
1 dl melk
300 g smør

Lag eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og ha det i eggedosisen. Bland sammen alt det tørre og ha i sammen med yoghurt og melk. Hell over i langpanne som er dekket med bakepapir og stek på 190 grader i ca 30 min.

Avkjøl kaken i langpannen en stund, og ta så ut av pannen med bakepapiret fremdeles i bunn. Avkjøl til den er helt kald. Stikk ut hjerteformer med en pepperkakeform så tett som mulig. Det blir allikevel litt avskjær. Det kan brukes til for eksempel kakekonfekt. Avskjæret kan også fryses og brukes senere.


Til pynt brukte jeg sterk bringebærgele som er mikset sammen med krem til en mousse. Gelen bør kokes dagen før eller settes i fryseren for å bli helt stiv. Bruk bare halvparten av mengden vann som står på pakken. Halvpisk først en liten kartong kremfløte (3,33 dl) med 1/2 ss sukker. Ha så i den stive geleen og pisk videre til den er knust i bitte små biter og utgjør en mousse sammen med kremen. Haes i sprøytepose og sprøyt langs kantene på hjertene. Pynt med marsipanfigurer på toppen.

Banankake:
100 g mykt, usaltet smør
3 dl sukker
3 romtempererte egg
2 modne bananer
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Mykt smør røres hvitt sammen med sukkeret. Ha i ett egg om gangen og rør godt mellom hver av dem. Ha så i moste bananer og rør godt. Ha til slutt i mel, bakepulver og salt. Hell over i langpanne som er dekket med bakepapir. Stekes på 175 grader i ca 30 min. Stikk i kaken for å se om den er ferdig.
 
Avkjøl kaken i langpannen en stund, og ta så ut av pannen med bakepapiret fremdeles i bunn. Avkjøl til den er helt kald. Stikk ut stjerneformer med en pepperkakeform så tett som mulig. Det blir allikevel litt avskjær. Det kan brukes til for eksempel kakekonfekt. Avskjæret kan også fryses og brukes senere.Toppingen er laget av Philadelphia med aprikossmak sammen med smør og melis. Bruk et beger ost og rør det forsiktig sammen. Ha i like mye mykt smør som ost og rør videre til en glatt krem. Ha i ca 2 dl melis. Bruk så mye melis at kremen er lett å forme i en sprøytepose. Rosettene i midten lages ved å snu sprøyteposten rundt sin egen akse mens man sprøyter. Marsipanfigurer på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar