Søk i denne bloggen

søndag 5. juni 2011

Peanøttsmør- og bananmuffins


Favorittpålegget til min søster er peanøttsmør med banan på, og da vi var på besøk hos henne i helgen fikk jeg derfor bestilling på peanøttsmør- og bananmuffins. Når det er så godt på skive må det bare bli enda bedre i muffins! Hun hadde funnet organisk peanøttsmør uten tilsatt sukker, og det fungerte veldig bra. Bruker man vanlig peanøttsmør kan man redusere sukkermengden til 1,5 dl.

Muffinsene ble nydelige gode og veldig saftige!

Til et bakebrett med små muffinsformer:

75 g mykt, usaltet smør
2 dl sukker
2 romtempererte egg
75 g peanøttsmør
2 modne bananer
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt

Mykt smør røres hvitt sammen med sukkeret. Ha i ett egg om gangen og rør godt mellom hver av dem. Ha så i peanøttsmør og moste bananer og rør godt. Ha til slutt i mel, bakepulver og salt. Fyll muffinsformer opp 3/4 . Stekes på 175 grader i 15-20 min. Stikk i dem for å se om de er ferdige.

Avkjøles før man eventuelt har på glasur. Muffinsene kan godt spises slik de er, og hvis man vil ha dem med på tur eller piknik er det kanskje like greit uten glasur. Skal de serveres ser de flottere ut med glasuren, og det gir det lille ekstra.

Til glasur:
200 g romtemperert smør eller margarin
200 g kremost
3-400 g melis
Halve peanøtter til pynt

Smøret røres hvitt og luftig. Ha i kremost og rør videre. Ha til passe mengde melis til kremen har passe konsistens og kan sprøytes på muffinsene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar