Søk i denne bloggen

fredag 1. juli 2011

LavendelmuffinsHar lenge hatt lyst å lage små lavendelmuffins. Lavendel er ekte sommerstemning, og for tiden må den stemningen skapes her på vestlandet... Lavendelessens og fargen til glasuren er kjøpt på internett, men man kan enkelt lage noe lignende selv.

Lavendelessens kan erstattes med å legge lavendelblomster i et lukket glass med sukker. La ligge i en ukes tid og kast blomstene før sukkeret brukes. Man kan også koke opp 1 dl vann med 175 g sukker. Ha i 3 ss lavendelblomster. Kjøl av og sil bort blomstene. Ha i etter smak.

Lavendelfarge kan blandes med blå og bittelitt rød konditorfarge.

Til ca 20 små muffins:
1,4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl malte mandler
110 g usaltet smør
7 ss sukker (bruk mindre hvis man bruker sukkervann med lavendel)
2 store egg
1 ts lavendelessens
En klype salt
Noen skjeer matfløte
1 1/2 ts SP (sponge cake stabilizor) - valgfritt, men gjorde at disse muffinsene ble helt jevnt stekte, og fine og flate på toppen!

Både egg og smør må være romtemperererte. Rør smør og sukker til en luftig og lys masse. Ha i ett egg om gangen og visp godt mellom. Ha i mandler, hvetemel, bakepulver og salt. Rør så i lavendelessens (eller lavendelsukkervann) og noe skjeer matfløte. Fyll små muffinsformer 3/4 opp. Stekes på 200 g i 10 min.Ta ut av ovnen og la stå et par minutter på bakeplaten for at muffinsene skal sette seg. Avkjøl deretter på rist.

Glasuren ble laget av å blande melis, noen dråper vann og farge og smøre utover toppen av muffinsene. Kan gjerne ha litt lavendelessens og/eller sitronsaft i glasuren også.

Pyntet med lavendelblomster på toppen, men de må tas av før muffinsene spises.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar