Søk i denne bloggen

mandag 13. juni 2011

Gulrotbrød med kesam

Disse brødene er laget i en blikkboks. Et kjempegodt brød, som også ble nydelig bordpynt. Et brød til hver er passelig hvis man spiser kaldmat. Det er kanskje litt mye hvis man skal ha det ved siden av et varmt måltid, og beregner da to personer per boks med brød.


Har her brukt de middels store boksene (de med hakkede tomater, erter eller bønner). Har vasket dem og tatt av papiret. Hvis det er litt lim som henger igjen kan man bruke neglelakkfjerner. Effektivt! Her er boksene pyntet bare med bånd, men man kan gjerne også pynte med silkepapir eller kreppapir i tillegg til båndet.


Til 6 bokser med brød:
400 g hvetemel
200 g grovt speltmel
1 pk gjær
2 dl kesam
2 gulrøtter
1 ts salt
2 ss nøytral olje
lunkent vann

Både kesamen og gulrøttene bør tas ut av kjøleskapet og få romtemperatur før man bruker dem. Alternativt kan man lunke dem litt i mikrobølgeovnen før de has i deigen.

Riv gulrøttene på et fint jern. Bland mel og salt og ha i olje, kesam og gulrøtter. Gjæren røres ut i litt lunkent vann og haes i. Hell på litt og litt lunkent vann til deigen er passe klissete. Kna eller elt i maskin i minst 5 minutter. Sett til heving i ca 1 time.

De rene boksene smøres godt på hele innsiden. Jeg synes at flytende margarin er perfekt til slikt. Deigen knaes og deles i 6 emner. Ha deigen i boksene, de skal være ca halvfulle. Sett til etterheving i ca 30 min. Stekes på 200 grader i ca 20 min.

Vent med å pynte boksene til de er avkjølte. Fest gjerne litt grønt på toppen med en liten smørklatt. Både basilikum, persille og timian er fint til det. GOD sommer!!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar