Søk i denne bloggen

søndag 15. mai 2011

Sjokolade og vaniljemuffins


Saftige muffins med mye sjokoladesmak. Kremen er kjempegod og lett å jobbe med.


Til ca 24 muffins:
2 egg
250 g sukker
175 g smør
250 g hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 beger kesam vanilje
1/2 dl fløte
100 g grovhakket mørk sjokolade

Lag eggedosis av egg og sukker. Ha i smeltet smør. Bland i alt det tørre og ha i vekselvis med kesam. Spe på med fløte og bland til slutt i sjokoladebitene. Fyll muffinsformer 3/4 til toppen. Stekes på 200 grader i ca 15 min.


















Krem:
Skal man lage slike store topper trengs ganske mye krem.
400 g kremost naturell
2 vaniljestenger
150 g romtemperert smør
500 g melis



Skjær vaniljestengene på langs, ta utav frøene og bland dem med osten. Smøret røres hvitt og blandes deretter med melis. Bland sammen ost og smør til kremen er myk og luftig. Ha i sprøyteposer med en stor taggete spiss. Man lager roser ved å vri spissen rundt sin egen akse mens man sprøyter ut krem. Pynt til slutt med perler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar