Søk i denne bloggen

mandag 16. mai 2011

Rabarbra

Endelig rabarbrasesong igjen. Rabarbra er absolutt en av mine favoritter om sommeren. Det er så uendelig mye man kan gjøre med den: den tradisjonelle rabarbragrøten, man kan lage en herlig saft, rabarbra kan med fordel erstatte epler i kake, pai med rabarbra og jordbær er også en klassiker og til slutt må vi ikke glemme hvor godt det mer med en rabarbra i grillsalaten.

Her kommer mye godt utover sommeren. Denne gangen hadde jeg ikke tid til mye, men gjorde allikevel tre forskjellige ting med rabarbraen: Litt av den skar jeg i små terninger og frøs rå, mens resten ble kokt i sukkerlake.

Ca 500 g rabarbra skjæres i centimeterstore biter. Kok opp 4 dl vann med 4 ss sukker, og ha i rabarbrabitene. Kok møre, tar bare 3-4 minutter. Dette kan man enten stå til avkjøling før det fryses, eller man kan lage rabarbragrøt. Jeg frøs halvparten og lagde grøt av resten.

Til grøt av 500 g rabarbra tar man 2 ss potetmel som man rører ut i litt vann. Ta rabarbraen bort fra varmen, og ha i potetmelsblandingen i en tynn stråle mens man rører hele tiden. Gi et raskt oppkok. Hvis man vil ha over i en glasskål med en gang må den skylles i varmt vann først. Hvis ikke kan den sprekke. Ha et lite lag med sukker på toppen for å unngå snerk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar