Oppskriften er noe jeg skrev ned i en raserfart en gang jeg så Nigella på TV. Hun kaller det honeycomb eller hokey pokey.
100 g sukker
4 ss lys sirup
1 1/2 ts natron
Natronen gjør at dropsene får små luftbobler i seg, og at de søte får en ørliten kontrast med saltsmak.
Bland sukker og sirup i en tykkbunnet panne før man setter det på platen. Varm opp og la sukkeret smelte. For å få det hardt, skal blandingen småkoke til ca 150 grader. Den skal få en gylden, rødlig farge, men pass på at ikke sukkeret blir brent. Ta så i natron, og visp godt.Hell blandingen utover et bakepapir, og avkjøl. Har man gjort det rett kan man så knuse blandingen til drops. Gjør man slik som meg river man av litt og litt, ruller til kuler og lager ekte "slikk på papiret"-drops. Perfekt som vertinnegave eller pynt på kakebordet.
Her er link til Nigellas oppskrift: http://www.nigella.com/recipes/view/hokey-pokey-36


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar