Søk i denne bloggen

tirsdag 5. april 2011

Fylte vannbakkelsDette er første gang jeg prøver meg på vannbakkels. Kjempegøy, og nydelig med kombinasjonen vaniljekrem og sjokolade. Jeg tok et lokk av sjokolade på toppen, men raspet sjokolade i kremet hadde også vært godt.

Til avkjøling
Ca 12 vannbakkels:
3 dl vann
100 g smør eller margarin
2 dl hvetemel
3 egg

Smelt smør/margarin i vannet, og gi det et oppkok. Ha i alt melet på en gang, og rør til deigen slipper bunnen av pannen. Ta kjelen av pannen og avkjøl røren litt.

Ha i ett egg om gangen, og rør minst 5 minutter mellom hvert egg. Dette er ganske tungt, men knallgod styrketrening. Viktig å røre så mye, det er det som gjør vannbakkelsene luftige.

Legg røren i klatter med spiseskje på smurt bakeplate. Stek midt i oven i ca 30 min på 200 grader. Kjempeviktig å ikke åpne ovnsdøren underveis, da kommer vannbakkelsene til å falle sammen. De skal være harde og gyllne når de er ferdige. Avkjøl på rist.Til krem:
Ca 2 dl kremfløte
1 ts sukker
½ pakke Piano vaniljekrem (eller hjemmelaget)

Pisk kremfløte og sukker, og bland i fløtekremen. Klipp et hull på ca 1 ½ cm i toppen av vannbakkelsene. Kremen sprøytes i med en kakesprøyte. Fyll opp til det tyter ut over alt, men det trenger ikke være haug på toppen.

Sjokoladelokk:
Ca 1 ss smør
200 g mørk sjokolade
2 ss melis

Smelt smør og sjokolade. Rør i melis. Legg et lokk på hver vannbakkels over hullet med krem. Pynt med coctailbær på toppen.
2 kommentarer: