Søk i denne bloggen

lørdag 2. april 2011

Kylling med juliennegrønnsaker og portvinssaus

Dette er et herlig middagsmåltid som er perfekt å servere i godt lag. Overrask med denne sausen som er litt annerledes enn man er vant med, men som selvfølgelig smaker nydelig til den milde kyllingen.

Til 4 personer:
4-6 kyllingfileter
1 dl rød portvin
1 dl hvitvin
1 dl kyllingbuljong (gjerne terning)
1 ss vineddik
4 gulrøtter
2 purrer
Ca 400 g sopp
1 løk
Matfløte, sitronsaft, timian, salt og pepper

Begynn med grønnsakene. Gulrøtter, sopp og purre skjæres i små, tynne staver (julienne). Løken finhakkes. Begynn med å surre løk i litt smør. Etter ca 5 minutter haes gulrøtter og purre i, og etter 5 minutter til har man i soppen. Surr på svak varme til grønnsakene er møre.

Filetene vaskes og tørkes, og krydres med salt, pepper og timian. Stekes i panne på begge sider i ca 10-15 minutter til sammen. Filetene tas av pannen og holdes varm.

I samme panne har man først i vineddik, og lar det dampe inn. Ha så i hvitvin, portvin og buljong, og kok inn til ca halvparten. Ha til slutt i noen spiseskjeer matfløte og noen dråper sitronsaft, og smak til med salt og pepper.

Dander grønnsaker på en tallerken, ha kyllingfilet oppå og saus på toppen. Serveres med pommes frites, båtpoteter eller stekte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar