Søk i denne bloggen

søndag 28. oktober 2012

Nøtter med five spice

Five spice er et blandingskrydder satt sammen av fem forskjellige kryddersorter. Det brukes mye i retter fra Asia og er godt både til kjøtt og fisk. Jeg brukte det denne gangen til å smaksette nøtter. Krydderet består av det jeg liker å kalle "varme" smaker, og gir assosiasjoner til våre julekrydder. I fjor jul lagde jeg laks med five spice: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2011/12/romjulslaks.html. En veldig god romjulsrett.


Krydderblanding:
1 ss malt, sort pepper
1 ss malt anis
1 ss malt fenikkel
1 ss malt kanel
1 ss malt nellik

Bland alt godt sammen og oppbevar i en tett krukke eller zip lock-pose.

Nøtter med five spice:
100 g cashewnøtter (naturell)
100 g skåldede mandler
1 ss smør
1 1/2 ss five spice krydder
ca 1 ts salt

Hvis man skålder mandlene selv bør de ligge og tørke et døgn i romtemperatur før de brukes. Rist dem så i en tørr stekepanne i ca 10 min. Hvis ikke cashewnøttene er ristet på forhånd, ristes de også. Smelt så smøret i pannen med nøttene og mandlene, og ha i krydderbladning. Rør godt om slik at det er krydder på alle sider av nøttene.

La nøttene renne av på kjøkkenpapir, og rist dem så rundt i en skål med salt. Serveres som snacks både før middag og utpå kvelden!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar