Søk i denne bloggen

lørdag 13. oktober 2012

Huldras tyttebærostekake

Når huldra holder høstfest lager hun tyttebærostekake med ferske hasselnøtter og havregryn i bunnen, og med fyll av myk, deilig ost, semulegrøt og rørte tyttebær.

Bunn:
100 g malte hasselnøtter
75 g lettkokte havregryn
en håndfull tørkede blåbær
50 g smeltet smør
1 ss sukker


Ostefyll:
2 dl melk
0,3 dl semulegryn
Knivsodd salt
400 g tyttebær + en håndfull til pynt
200 g sukker
1 ss vaniljeekstrakt eller –sukker
1 ts kanel
½ ts kardemomme
Saften av ¼ sitron
400 g Tine kremost til baking – naturell, eller annen kremost
2 ss sukker
5 plater gelatin

Bland sammen malte hasselnøtter, havregryn, smeltet smør og sukker. Bland også i en håndfull tørkede blåbær. Fordel blandingen jevnt utover bunnen i en springform. Stek bunnen i forvarmet ovn på 175 grader i ca 10 min. Avkjøl.

Lag semulegrøt ved å koke opp melk. Ha i semulegryn og la småkoke i ca 7 min. Ha i en klype salt. Ha litt sukker på toppen slik at det ikke danner seg snerk før grøten settes til avkjøling. 

Rør tyttebær og sukker til sukkeret er oppløst. Ha i vanilje, kanel, kardemomme og sitron. Legg gelatin til bløt i kaldt vann i 5 min. Rør ost og 2 ss sukker sammen til en luftig masse. Bland i grøten, og rør godt. Ha til slutt i rørte tyttebær. Kok opp ½ dl vann og smelt gelatinen i vannet. Hell gelatin i en tynn stråle i ostefyllet mens man rører hele tiden. Hell ostefyllet over nøttebunnen. Sett kaldt i  4 timer. Pynt kaken med tyttebær, og gjerne litt pisket krem.
 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar