Søk i denne bloggen

onsdag 3. oktober 2012

Fotballmuffins med banan

I helgen var det fotballcup i bygden, og alle foreldre har stilt på dugnad både ved å bake og ved å hjelpe til under arrangementet. For meg var det første gang, og jeg har bare gode inntrykk etter helgen. Godt organisert og en positiv stemning blant dugnadsgjengen. Veldig kjekt.

Jeg måtte selvfølgelig bake fotballmuffins med idrettslagets farger i pynten (gul og svart). Hadde tenkt å pynte med små sjokoladefotballer på toppen, men det var ikke å oppdrive forrige uke. Da ble det tyggiskuler i stedet. Runde som fotballer er de også.


Til ca 24 små muffins:
150 g romtemperert smør
2 dl sukker
3 store egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller -ekstrakt
1 moden banan
50 g hakket melkesjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Knek bananen med en gaffel og bland i røren sammen med sjokolade, mel, bakepulver og vanilje. Fyll muffinsformer 3/4 fulle, og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 12 min. Stikk i dem for å se om de er stekte.

Klare til å sprøytes med krem

Topping:
100 g smør
100 g margarin
ca 300 g melis
1 ts vaniljesukker eller -ekstrakt
gul konditorfarge
Svart perlesukker

Smør og margarin røres lyst og luftig. Ha i litt og litt melis iblandet vaniljen. Pisk godt sammen når alt er i og kremen har en god konsistens. Bland til slutt i farge. Sprøyt kremen over avkjølte muffins og dypp kantene i perlesukker.Fine også uten ballen på toppenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar