Søk i denne bloggen

lørdag 1. juni 2013

Karibisk pecanpai

Pecannøtter og velduftende, krydret rom. Knasende karamellsmak med nøtter og sprø paibunn. Herlig dessert. Må serveres med en kule vaniljeis!


Pecannøtter er en luksusvare i dette landet. Ganske dyrt om man trenger 1/2 kg. Rom forsåvidt også. Jeg har heldigvis "kontakter" i USA som tar med seg rom og pecannøtter når de er på besøk. I tillegg har jeg fått pecansirup fra dem. Ekte brunt molasses-sukker finnes i Norge, men du må på en butikk med rikt vareutvalg. Se etter ingrediensene når dere er på ferie i sommer. Sikkert mye billigere.


Til bunnen:
100 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
1/2 ts salt
noen spiseskjeer isvann

Kjør mel, smør og salt i en food processor til alt er smuldret. Tilsett en og en spiseskje vann mens man pulserer maskinen. Deigen skal akkurat holde sammen. Trykk den ganske jevn og flat og kle i plastikk. La den hvile i kjøleskap i minst 1/2 time.

Fyll:
500 g pecannøtter
100 g brunt sukker - helst molasses
100 g pecansirup eller lønnesirup
1 ss smør
1-2 dl brun rom (valgfritt)
1 egg

Forvarm ovnen til 170 g. Smør paiformen lett. Kjevle bunnen, og trykk deigen ut i formen. Stikk med en gaffel. Halvparten av nøttene grovhakkes. Resten beholdes hele. Ha i nøttene. Forstek paibunnen med nøtter i ca 12 minutter.Smelt sammen sukker, sirup og smør. Ha i rom etter eget ønske og la koke 1 minutt. Ta bort fra varmen og pisk i egget. Når paien er ferdig forstekt helles fyllet over nøttene. Stek videre i ca 12 minutter til alt bobler og kantene er deilig gyldne. Avkjøl på rist. Ta ut av paiformen når den er avkjølt.

Husk isen ved servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar