Søk i denne bloggen

søndag 9. juni 2013

Rabarbramuffins med hvit sjokolade og pistasjnøtter


Endelig er rabarbraen her. Syrlig og deilig. Rabarbra er blitt det jeg bruker i mine bursdagskaker. Det passer perfekt til sesongen. I går ble dermed disse servert! Muffinsene blir veldig saftige med kefiren i røren, og med et syrlig, søtt og sprøtt lag på toppen.

12 store muffins
125 g smør
4 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 dl kefir
1 stort egg
1 ts vaniljeekstrakt eller -sukker
Ca 200 g rabarbra
50 g hvit sjokolade
25 g pistasjnøtter


Smelt smør og bland kefir i smøret. Pisk egget og ha i. Ha i sukker, mel og bakepulver og bland sammen. Rabarbra skjæres i små biter. Halvparten blandes i røren. Fordel røren i muffinsformer. Fyll formene bare 2/3 fulle. Andre halvparten fordeles på toppen av røren i hver form. Fordel så hakkede pistasjnøtter over rabarbraen, og grovhakket hvit sjokolade over til slutt.

Ovn forvarmes til 180 grader. Stek muffinsen til de så vidt er tørre i midten, ca 15 minutter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar