Søk i denne bloggen

søndag 30. juni 2013

Helgrillet entrecôte med margaritagrønnsaker og søtpotet

For noen uker siden arrangerte Matprat streetfood-fest i Bergen. Jeg var kjempeheldig og fikk være med på en grilldemonstrasjon. Jeg valgte å lage en helgrillet entrecôte, margaritagrønnsaker og søtpotet, alt tilberedt på grillen. Matprat hadde i tillegg egen grillskole og tips og triks til sommermat. Et flott arrangement, og en påminnelse om at god streetfood er på full fart vei inn i norske bygater. På tide at gatekjøkkenmat løftes over hamburgere og pølser med rekesalat.

10. august er det finale i streetfoodkonkurranse på Sukkerbiten i Oslo samtidig som det også arrangeres NM i grill. Jeg skulle gjerne ha vært med, men skal i bryllup den helgen. Bli med i Matfolket på matprat.no for mer info og tips og inspirasjon!


Margaritagrønnsaker. Foto: matosofi.com
Som nevnt tilberedes hele retten på grillen, men det er en fordel hvis kjøttet får en egen grill med indirekte varme mens man griller tilbehøret på en annen grill. Kjøttet får en dry rub på seg, noe som gir en karamellisert skorpe rundt kjøttet. Grønnsaker tilberedes i en margaritablanding av tequila og appelsinlikør, og blandes helt til slutt med ferskpresset limesaft. Grillet søtpotet passer perfekt til grønnsaker med litt sting

Entrecôte med dry rub
1 hel entrecôte, ca 1 kg
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss paprikapulver
2 ts sukker
Nøytral olje til steking og Maldonsalt til servering

Kjøttet må ha romtemperatur. Gni det først inn med salt, pepper og paprika, og sukker til slutt. Pensle med litt nøytral olje, og grill kjøttet på sterk varme på alle sider. Legg over på indirekte varme og la ligge til kjernetemperatur er 57 grader (middels stekt). La hvile minst 15 min før kjøttet skjæres i skiver. Strø litt Maldonsalt på skivene før servering.

Foto: matosofi.com

Grillet søtpotet
2 søtpoteter
Nøytral olje til steking og Maldonsalt til servering

Skjær søtpotetene i båter. Pensle med olje og legg dem på grillen på middels varme. Snu dem ofte. Potetene grilles ca 20-30 minutter til de er møre. Strø litt salt på før servering.

Foto: matosofi.com
Margaritagrønnsaker:
4 tomater
1 grønn squash
1 gul squash
1 løk
2 chili eller chilipulver
1/2 dl olje
3 ss Tequila
1 1/2 ss Triple Sec (appelsinlikør)
1 ts salt
1 ts sukker
2 lime

Skjær tomatene i båter, squashen i skiver og løk og chili i ringer. Hell over blanding av olje, Tequila, Triple Sec og salt. Bland slik at det er væske på alle grønnsakene. Grill i en beholder som tåler varme eller i aluminiumspakker til alle grønnsakene er møre, ca 10 min på middels varme. Hell til slutt over saften av 2 lime og smak til med salt.
 
Foto: matosofi.com
 
Små smaksprøver til forbipasserende. Foto: matosofi.com
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar