Søk i denne bloggen

søndag 24. juni 2012

KC grillstrips med Margaritagrønnsaker

KC grillstrips er tynne strips av biffkjøtt med en typisk KC (Kansas City) grillrub. Den er enkel og genial og består nesten bare av sukker og paprikapulver i tillegg til litt smakstilsetninger. Sukkeret gjør at kjøttet virkelig får en karamellisert ytterside, og er saftig og myk på innsiden. Oppå biffen legges en lite skje deilig kryddersmør med persille, timian, løk og hvitløk.


Som tilbehør serveres grønnsaker kokt i en Margaritamiks. Jeg valgte å koke grønnsakene på grillen i en beholder som tåler varme. Man kan også lage aluminiumsposer, pakke alt i det og grille hele posen. Grønnsakene er friske og syrlige og kjempegode sammen med biffen.


KC grillstrips til 4:
ca 600 g biff, f eks. ytrefilet
ca 1/2 dl Worcestershiresaus
1 dl hvitt sukker
1 dl brunt sukker
1 dl paprikapulver
2 ss salt
svart pepper og kajennepepper
1 ts timian
100 g mykt smør
1/2 liten løk
2 fedd hvitløk
2 ss bladpersille
1 ss fersk timian

Biffen skjæres i tynne strips. Tørk den med papirhåndkle. Bland sammen sukker med paprikapulver, salt, pepper og timian. Ha noen dråper Worcestershiresaus på hver side av stripsen og gni inn sukkerblandingen (rub). La stå og marinere i romtemperatur i ca 1 time.


Når kjøttet har stått i ca en time grilles det på sterk varme. Det trenger bare få minutter på hver side, til sukkeret har karamellisert seg. Pakk godt inn i folie og la hvile 10 min.
Mykt smør blandes med ekstra finhakket løk, knust hvitløk, finhakket, fersk bladpersille og fersk timian. Legg en liten kule smør på hver strip etter at kjøttet har hvilt.


Margaritagrønnsaker:
4 tomater
1 grønn squash
1 gul squash
1 løk
1 chili eller chilipulver
1/2 dl olje
3 ss Tequila
1 1/2 ss Triple Sec (appelsinlikør)
2 ts salt
2 lime

Skjær tomatene i båter, squashen i skiver og løk i ringer. Hell over blanding av olje, Tequila, Triple Sec, salt og chilipulver. Bland slik at det er væske på alle grønnsakene. Grill i en beholder som tåler varme eller i aluminiumspakker til alle grønnsakene er myke. Ha til slutt over saften av 2 lime. Kan gjerne også serveres med koriander og jalapenos.På tallerken er det også servert coleslaw, en deilig, krispi kålsalat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar